Valon lapsi

Elokuu. Vaikka kuinka yritän pitää edelleen kesävaihdetta yllä puskee elokuu silti syyskuukautena päälle. Aurinko lämmittää vielä, mutta olet varmasti huomannut miten valon väri on muuttunut, ja eikös aamuinen elokuun tuuli jo tuoksukin hivenen syksyltä?

Kesästä haluaisin niin kaksin käsin ja hampain pitää kiinni, mutta koska meillä on 4 vuodenaikaa, on syksyn tulokin väistämätön ja sitä vastaan on turha niskuroida. Ja kun jostain on luovuttava, niin jotain mieltä virkeänä pitävää on hyvä saada tilalle.

Valaisimet. Myönnän syyllisyyteni, olen valaisinfriikki. Uudet ihanuudet saavat aina kropassa aikaan säväyksen, sillä lailla mukavasti. Kattovalaisin, seinävalaisin, pöytävalaisin… kaikki käy. Kunhan se on kaunis, eikä haittaa jos se vielä valaiseekin hyvin. Ja kun elokuun illat hämärtyvät, on aika tarkistaa ja päivittää kodin valaistus. Ensin tunnelmallista valoa kynttilän ja valosarjojen muodossa, sitten katse olohuoneen kattovalaisimeen, makuuhuoneen lukuvalaisimeen… Ehkä joku herkkä uutuus vielä kaunistukseksi remontoidun eteisen pimeään nurkkaan tuomaan pehmeää tunnelmaa. Keittiön saarekekin kaipaisi jotain persoonallista valon tuojaa.

Alla joitakin silmiäni hiveleviä malleja. Tässä vaiheessa toivon aina, että talomme olisi isompi tai siinä olisi enemmän huoneita.. tai olisi toinen talo valaistavaksi, sillä näitä ihanuuksia on niin paljon yhteen mummonmökkiin sovitettavaksi…

 


PR Homen seinään tai kattoon kiinnitettävät valaisimet heräävät eloon kauniilla, koristeisilla led-polttimoilla. Kuva: PR HomeIris Lights pallovalosarjat tuovat sisustukseen pehmeyttä ja tunnelmallista valoa. (vas) Kuva: Iris Lights. Oikealla syksyn uutuus By Rydénsin mallistosta. Kuva: By Rydéns

 


Frandsenin Tricot-pöytävalaisin hurmaa tyylillään. Kuva: Frandsen

 


Karheaa pintaa raakamessingin muodossa ja ylellisyyttä koristeellisilla led-polttimoilla. Kuva: PR Home

 

– Johanna, 1.8.2016