Dante kävi kylässä

Minulla oli ilo ja kunnia saada dantelaisia Saganiin kyläilemään. Ja dantelaisilla tarkoitan Porin Danteseuran jäseniä. Toistakymmentä upeaa naista (miehiä ei mukaan uskaltautunut tällä kertaa),  joita kaikkia yhdistää intohimo Italiaan, Italian kulttuuriin ja kieleen. Ja yhdistävänä tekijänä totta kai myös esteettinen silmä kauneudelle.

Asiakasiltamme teemana italialaisuus kantoi läpi koko kattauksen, siis myös tarjoiluja myöden. Italialaisia juustoja; parmegiano, grana padano, pecorino ja gorgonzola Nicolas Vahén viikuna- ja raparperihilloilla kyyditettynä. Antipastina artisokkaa, pieniä grillattuja sipuleita ja paprikoita sekä salamia. Makeana palana viikunoita ja cantuccini-keksejä sekä kuohuvana luonnollisesti Fiorellinon Extra Dry Proseccoa.
Ah, so bubbly…

Iloisen puheensorinan siivittämänä tutustuttiin toisiimme, vaihdettiin matkatarinoita, ihasteltiin Saganin valikoimaa, myös niitä italialaisia, sekä tehtiin kivoja ostoksia. Taustalla soljui iloinen italialainen musiikki. Mille grazie per la serata meravigliosa!

– Johanna, 24.9.2016