Hilsener fra Kobenhavn

 

Design-terveiset Köpiksestä! Olihan mahtava irtiotto arjesta, niin voimaannuttava ja inspiroiva. Eikä siihen tarvittu kuin yksi pitkä viikonloppu Kööpenhaminassa.

Ilma oli suotuisa, saapumispäivänä jopa helle (jep, polvisukat oli hivenen liikaa…), ruoka oli maittavaa, eritoten ne kuuluisat smörgåsit. Ja ah, miten silmäni lepäsi ja mieleni inspiroitui siitä kauneudesta. Siitä vanhan ja uuden liitosta. Rouheudesta ja tyylikkyydestä. Nykyajasta ja menneestä. Tanskalaisista ihmisistä puhumattakaan; tyylikkäitä, kauniita, komeita, freshejä ja terveen näköisiä. Iloisia ja pulputtavia. Jopa tanskan kieli sai läikkyvän tunteen sydänalassa. Ykkösmaani Italia sai nyt kilpailijan.

Italiasta puheen ollen, jostain syystä kaupungin tunnelma ja pienet detaljit, joita en osaa edes selittää, toivat minulle jatkuvasti siellä kulkiessani Italian mieleen. Nimesinkin tuon kiehtovan kaupungin mielessäni My Little-Italy´ksi. Startatessamme Nyhavnin satama-alueelta boat-tourille, tunne Italiasta kasvoi entisestään. Siinä sitä kruisailtiin kanavaa pitkin siltojen alta kuin Venetsiassa konsanaan oppaan vetäessä tourin sujuvalla englannin ja italian kielellä. Mi piace.

Reissu muodostui pääsääntöisesti kävelystä ja ihmettelystä, designliikkeitä, sisustusliikkeitä ja kahviloita kierrellen, vaikutteita imien. Kaikki aistit avoinna. Nauttien. Rakastuen.
Jos puotipuksua ei näy putiikissa, on tuo mitä luultavammin startannut taas Köpikseen. Tai Jyllantiin. Tai sitten sinne Italiaan. Tässä muutama kuva viikonlopulta minulta sinulle.

 

– Johanna, 1.9.2016