Elokuun aurinkoiset aamut

Vielä voi onneksi useana elokuunkin aamuna nauttia aamiaista lämpöisellä terassilla tai parvekkeella. Itse teen sen aina kun suinkin mahdollista, sillä vähiinhän nämä lämpimät aamut käyvät.

Jos aviomieheni on aamupalavuorossa, saa viimeistään kahvipapujen jauhatuksesta syntyvä ääni ja huumaava tuoksu minut pinkaisemaan ylös lämpimästä vuoteesta. Ja jos verhot ylös nostaessa minua tervehtii ensimmäisenä vallattomana hymyilevä aurinko, on helppo päättää, että aamiainen nautitaan ehdottomasti terassilla. Vakkariaamiaisekseni on valikoitunut  mysli, tuoremehu sekä paahtoleipä Nicolas Vahén hilloilla hunnutettuna. Päivän lehti ja tummapaahtoinen kahvi nautitaan tuoreena, kahvi näistä kahdesta itse asiassa tuoreimpana sillä pavut jauhetaan aina pienellä, mutta tehokkaalla NV:n grinderillä juuri ennen kahvin keittoa. Mysli maistuu parhaimmalta Designhouse Stockholmin Dot-kulhosta, tuoremehu Hobstar-lasista, kahvi vaihtelevasti mukista kuin mukista.

Mikäli marjat maistuvat aamupalalla, ne voi napsia jälkkäriksi terassin vieressä kasvavista pensaista freshinä. Lähiruokaa parhaimmillaan. Sitten iloisena kohti uutta työpäivää.

Ihanaa elokuuta sinulle!


Breakfast at Terrace´s...


Lojaali aamukaveri Vahén kahvimylly. Ei kauniimmasta päästä, mutta tekee työnsä mukisematta.

– Johanna, 8.8.2016